ISLAMSKA ZAJEDNICA POSLALA PORUKU NADLEŽNIM I GRAĐANIMA: SITUACIJA JE DRAMATIČNA

Sudeći po svim vidljivim pokazateljima, kao i po rezultatima nadležnih institucija koji nam se saopćavaju putem medija, pandemija virusa COVID-19 ne samo da ne jenjava, već se jednako širi, što izaziva dodatnu zabrinutost, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta.

U saopćenju se dalje navodi:

  • Usvojene mjere zaštite očigledno ne daju očekivane rezultate – ili zato što nisu dobre, ili što se ne primjenjuju. Zdravstveni radnici su na granici izdržljivosti i bojimo se da će početi popuštati i gubiti dah. Istovremeno, razumijemo i oboljele i njihovu želju i očekivanja da im se pomogne, da im se pruži adekvatna zaštita i da dobiju potrebni tretman.
Ilustracija

Stoga još jednom upućujemo apel nadležnim državnim institucijama da izvrše dodatnu analizu usvojenih mjera prevencije od zaraze i da ih preispitaju, da vide da li su adekvatne. Takođe, apelujemo i na građane da krajnje ozbiljno shvate dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo i da se dodatno angažiraju na zaštiti sebe i drugih od virusa koji hara, čak i više nego se to traži od njih. Naime, samo zdravi će se moći nastaviti boriti i, akobogda, izboriti s teškim izazovom s kojim se suočavamo, stoji na kraju današnjeg saopćenja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.