ISLAND ZATVARA KAFIĆE, TERETANE I MJESTA ZA ZABAVU

Island je u ponedjeljak naredio zatvaranje kafića, teretana i mjesta za zabavu te je znatno ograničio broj ljudi koji se mogu okupljati na javnim mjestima kako bi spriječio daljnji rast broja zaraženih koronavirusom.

Od ponedjeljka se u otočnoj državi u javnosti smije okupiti najviše 20 ljudi, s iznimkama poput sudova, parlamenta i sveučilišta, saopćilo je ministarstvo zdravlja kasno u nedjelju. Dosad je ograničenje bilo na 200 ljudi.

Na snazi ostaje mjera socijalne distance od jednog metra, a javni bazeni će raditi na pola kapaciteta.

AA

Island je dopustio ponovno otvaranje kafića i teretana krajem maja nakon uspješne borbe protiv virusa, no u drugoj polovici septembra je zabilježio ubrzani rast novozaraženih, kao i druge evropske zemlje. Dnevno je zabilježio i do 40 novih slučajeva.

Island, zemlja s 360 hiljada stanovnika, sveukupno je imao 2980 zaraženih koronavirusom, a preminulo je desetero ljudi, piše Hina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE