ISPOVIJEST MAJKE NASTRADALOG PILOTA: REKAO MI JE MAJKO IZAĐI NA TERASU, LETJEĆU IZNAD NAŠIH KUĆA

Vojni avion srušio se jutros u selu Brasina kod Malog Zvornika, a pilot Zvonko Vasiljević je poginuo, dok se za drugim, koji se katapultirao, tragalo satima.

Nešto prije 14 sati nažalost stigla je vijest da je i drugi pilot nastradao.

Novinari su bili u porodičnoj kući stradalog Zvonka prije saznanja o sudbini pilota i koopilota. Roditelji i nekoliko prijatelja i rođaka već su bili u suzama, zabrinuti, tužni.

Niko, međutim, još nije želio da povjeruje i najgore. Pročulo se da je navodno pilot katapultirao u naselju Čolakovići u Brasini… Sve neprovjereno, nezvanično što brigu čini još većim i otvara put crnim slutnjama, ali zrno nada je postojalo.

Kurir
  • Pola sata prije leta, Zvonko me je pozvao rekao mi da izađem na terasu da će letjeti iznad naših kuća – priča za “Novosti” majka Mara.
  • Čekala sam ga “kao ozeblo sunce”, on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dijete, i kao čovjek i kao pilot. Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam.

Otac Dragan kaže da zna sina u dušu, ali i njegova razmišljanja o letovima i kaže:

  • Ko zna koliko puta mi je govorio da nikad, ni po koju cijenu, ne bi ostavio nekoga u avionu, a on sam da katalputira. Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio, jer ga krasi snažan moral, profesionalnost i čovjekoljublje.

I Zvonkov stric, Vidoje, bio je pilot. Mlađi Vasiljević je tako nastavio vojničku i pilotksu tradiciju ovog časnog doma u Donjoj Borini .Vidoje je tragično poginuo, prije dvadesetak godina, ali ne u letu, već je pao sa kuće jednog prijatelja kojem je pomagao u izlivanju kuće.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.