ISPOVIJEST OCA MUŠKARCA KOJI JE RANO JUTROS NAPADNUT: POZVAO ME JE I REKAO DA JE NA NJEGA ISPALJENO 9 METAKA

Nišlije iz naselja Durlan u Ulice Despota Đurđa rano jutros je probudila i uznemirila pucnjava kod porodične kuće broj 51.

– Pucano je na mog sina Milana (33). Bio je oko četiri ujutro i spavali smo. Znali smo da on ide rano na svoj posao u pekaru pa kad su nas pucnji probudili požurio sam na terasu da vidim šta se događa. Ispred kuće nije bilo ni Milana, ni njegovog automobila, ali tek što sam se vratio u krevet pozvao me je telefonom i rekao da je jedva izvukao živu glavu jer je neko pucao na njega sa devet hitaca – priča Miroljub Radisavljević.

Kako dodaje, cijela porodica je uznemirena ovim napadom i napominju da Milan “nije kriminalac” i “nema neprijatelja.

– Nikom ne duguje ništa, porodičan je čovjek i svoju platu zarađuje u pekari, ima malo dijete. Bog samo zna da li ga je neko pomješao s nekim pa je na njega pucano ali je sumnjivo da mu prirede sačekušu baš u četiri ujutro kad ide na posao – kaže uplašeni Nišlija.

Kako dodaje, on ne veruje da je napad bio slučajan.

– Nije to slučajno, nije niko htio da ga opljačka ili otme auto, bila je to klasična sačekuša ali ne znamo motiv. Sin je sada u policiji, tamo su i kola, čuo sam da su pogođena sa nekoliko metaka. Hvala Bogu da i on nije pogođen – kaže otac napadnutog muškarca.

Drama se, prema prvim saznajima, odigrala veoma brzo. Kad je Milan krenuo prema svom automobilu iz polumraka je izašao čovjek koji je krenuo ka njemu i latio se oružja. Na njegovu sreću brzo je primjetio napadača, pa ja uspio da uskoči u kola i ode sa lica mjesta.

Pucnji u praskozoreje probudili su i komšije, međutim Nišlije ne žele da pričaju o ovom napadu.

Svi kažu da je napadnuti Milan porodičan čovjek i da nije sklon kriminalu.

Policija je obavila uviđaj i na osnovu tragova sa lica mjesta, riječima napadnutog i snimaka sa sigurnosnih kamera biće utvrđeno ko je napadač i da li je meta bio Milan ili neko drugi, piše Blic.

Niška polciija je u međuvremenu potvrdila da se prethodne noći dogodio još jedan napad, ali srećom nikom nije povređen. Također, u niškom naselju Durlan tačnije centralnoj Knjaževačkoj ulici na prodavnicu PVC stolarije bačena je bomba kašikara.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.