ISPOVIJEST PRIJATELJA UBIJENIH TINEJDŽERA: MLADIĆ SE JAVIO I REKAO DA STIŽE KUĆI ZA 10 MINUTA!

U blizini sela Glođane kod Dečana u petak, 26. novembra, je iz kalašnjikova pucano na autobus, a vozač autobusa i dvoje učenika poginuli su u napadu. Jedan od njih je Ljedion Hamzaj.

Njegov prijatelj Arlind Beka pred novinarima zadržava suze kako bi što bolje mogao da opiše svog prijatelja. Samo dan ranije bio je kod Ljediona, a imao je običaj da se kući vraća ranije nego što se vraćao u petak, piše Gazeta ekspres.

Arlind se sjeća da mu je Ledion dan prije nesreće spomenuo da je u autobusu u kom je kasnije ubijen došlo do incidenta.

  • Pričao mi je o tome da su vozači imali problem sa nečim. Jednog dana, dok su išli iz Babaloća, došlo je do konflikta. Vozač sa autobuske linije ušao je u sukob sa jednim od rivala o tome ko kome uzima putnike – objasnio je.

Direktori škola u koje su išli učenici, izrazili su svoju tugu zbog onog što se dogodilo.

Drugarica ubijene Gente Mustafaj nije mogla da zadrži suze. Kaže da je Genta bila najsretnija osoba koju je poznavala. U ruci drži fotografiju za koju kaže da su je dvoje učenika snimili neposredno prije  nego što su ubijeni.

Rođaci nemaju snage da pričaju

Rođaci nisu imali snage da pričaju o onome što se dogodilo, a starješina sela istakao je da su učenici koji su preživjeli pucnjavu u teškom emotivnom stanju.

Jakup Hamzaj, stric ubijenog učenika Ljediona Hamzaja ispričao je da je na mjesto tragedije prvi stigao Ljedionov otac i da je dječak u autobusu davao znake života, ali da je kasnije preminuo, prenosi Kljan Kosova.

Kada je otac stigao, prema rečima strica, Ljedion je već bio u teškom stanju.

On je za “News24” naveo i da se dječak čuo sa ocem deset minuta prije nego što se dogodio napad na autobus. Kako je rekao, Ljedion je rekao ocu da prenese majci da će biti kod kuće za deset minuta i zamolio je da mu spremi hranu.

Zatim je, kako je ispričao Jakup Hamzaj, uslijedio poziv djevojke iz autobusa koja je javila da je na njih pucano, da ima povrijeđenih i poginulih.

Sahrane dvoje učenika biće održane danas u 14 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.