ISTRAŽITELJ OTKRIO SVE DETALJE O MONSTROUZNOM ZLOČINU OCA KOJI JE UBIO SVOG SINA

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Mujagi Ivazoviću, 62-godišnjem penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila ove godine ubio sina Semira (37).

Kao svjedok Tužilaštva Kantona Sarajevo, pred sudskim vijećem kojim predsjedava Žana Knežević, danas je svjedočio Redžep Halilović, istražitelj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On je ispričao šta je zatekao u stanu gdje se desilo ubistvo, kada je pristupio uviđajnim radnjama nakon ovoga zločina, piše Radiosarajevo.ba.

  • Nakon što je Mujaga Ivazović sam nazvao 122 i prijavio ubistvo sina, uputili smo se prema mjestu zločina u ulici Hasana Sućeske u naselju Saraj-polje. Optuženog smo zatekli na stubištu zgrade koji nas je odveo do stana na sedmom spratu gdje je počinio ubistvo – započeo je svoje svjedočenje Halilović.

Prema njegovim riječima, Mujaga Ivazović im je odmah priznao da je ubio sina, nakon što ga je napao u spavaćoj sobi.

  • Vrata na spavaćoj sobi su bila razvaljena, a po cijelom stanu su se nalazili tragovi krvi. Beživotno tijelo Semira Ivazovića zatekli smo u kuhinji. U stanu smo pronašli i tri čahure, kao i 5000 KM i zlato – dodao je istražitelj MUP-a KS.

Na današnjem suđenju, Halilović je istakao da je optuženi Mujaga Ivazović tokom cijelog istražnog procesa surađivao sa pripadnicima MUP-a KS.

Podsjećamo, na prvom ročištu koje je održano 7. oktobra optuženi Ivazović je priznao ubistvo.

  • Molim vas da što prije ovo završite i pošaljete me u zatvor, ne zanima me kazna, kriv sam, bitna je pravda – kazao je tada u sudnici Mujaga Ivazović.

Prema optužnici, Mujaga se 29. aprila ove godine zaključao u sobu nakon što se posvađao sa sinom. Nažalost, njegov sin Semir je razvalio vrata od očeve sobe, a Mujaga je izvukao pištolj ispod jastuka i zapucao… Ispalio je još dva metka dok je Semir išao prema kuhinji.

Semir je od zadobijenih rana preminuo u stanu u naselju Saraj-polje (Vojničko polje).

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.