ITALIJA NAS JE NAPUSTILA: ZAROBLJEN U KUĆI PORED SESTRE KOJA JE UMRLA OD KORONA VIRUSA

Italijan koji se nalazi u kućnoj izolaciji uputio je srceparajući poziv upomoć preko Facebooka.

Na video-snimku, koji je objavio na toj mreži, vidi se kako stoji pored kreveta u kome leži njegova mrtva sestra Tereza (47).

Luka je naveo tačnu adresu stana u okolini Napulja, jer mu je neodložno potrebna pomoć. Rekao je da je 24 sata zatvoren u kući sa mrtvom sestrom, za koju ne zna od čega je umrla.

  • Sinoć mi je umrla sestra, vjerovatno je u pitanju Kovid-19. Od sinoć čekam da mi se javi neko od nadležnih. Niko se ne javlja… Sestra je ovdje sa mnom, u ovom krevetu. Mrtva je. Ne znam šta da radim – rekao je Luka.

Prva osoba koju je pozvao bio je ljekar njegove sestre, koja je izgubila svijest poslije napada epilepsije. Luka je pokušao da je reanimira metodom usta na usta i uvjeren je da se tada zarazio.

  • Pozvao sam ljekara, ali njemu je bilo svejedno. Ona je bila pacijent visokog rizika, a oni nije došao ni da vidi šta je s njom – rekao je.

Uplakani muškarac je zatim nabrojao koga je sve pozvao. Niko nije reagovao.

  • Gotovi smo. Italija nas je napustila – kaže Luka na snimku.

Video je podijeljen više od 100.000 puta i prikupio je više od 12.000 komentara. Noćas je Luka postavio još jedan video na mrežu u kome kaže da je dobio rezultate testa za sestru i da je pozitivna na korona virus. Njemu niko nije uzeo bris, a kada će moći da sahrani sestru potpuno je neizvjesno.

  • Ne mogu da joj odam posljednju počast koju je zaslužila – kaže očajni Italijan.

Uprkos drastičnim mjerama, Italija nije uspjela da ograniči širenje virusa. U međuvremenu je potvrđeno više od 7.300 slučajeva zaraze, a više od 360 ljudi je umrlo, prenosi Blic.

https://www.facebook.com/luca.franzese.5/videos/2835498279881270/?t=0

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BILI SMO NA LICU MJESTA: POGLEDAJTE SNIMKE PRIVOĐENJA OSUMNJIČENIH U AKCIJI...

0
Pripadnici policije MUP-a KS u sklopu akcije "Start 2" vrše pretrese privatnih i poslovnih objekata u vlasništvu Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Lejle Begović, sestre bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića.