ITLIJANKA POKUŠALA ILEGALNO PREVESTI MIGRANTE PREKO BH. GRANICE

Državljanka Italije u subotu je pokušala ilegalno prevesti 11 migranata preko bh. državne granice.

Naime, policijski službenici GPBiH u subotu su zatekli državljanku Republike Italije u graničnom pojasu BiH te je upozorili da se nalazi u zaštitnom području i upoznali da neće dopustiti nezakonit prelazak državne granice, nakon čega se Italijanka udaljila iz zaštitnog područja.

U istom danu, ponovno je zatečena u graničnom pojasu, ovaj put zajedno s 11 migranata, državljana Afganistana, potvrdili su Feni iz GPBiH.

S obzirom na to da je kontrolom migranata utvrđeno da se radi o osobama koje su već registrirane u Bosni i Hercegovini, oni su udaljeni iz graničnog pojasa i upućeni u privremeni prihvatni centar “Miral” u Velikoj Kladuši, dok je državljanka Republike Italije nakon ponovljenog upozorenja policijskih službenika Granične policije BiH udaljena iz zaštitnog područja.

– Ona nije privedena, međutim, razmatra se kaznena prijava s obzirom na to da je poticala migrante na nezakonit prelazak državne granice- potvrdila je glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican.

Prema pisanju hrvatskih medija, radi se o italijanskoj novinarki koja je pratila posjetu Hrvatskoj grupu italijanskih zastupnika u Evropskom parlamentu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE