IVICA DAČIĆ SE IZVUKAO U POSLJEDNJI ČAS: PRIJAVILA GA KOSOVSKA AMBASADORICA, A EVO KO GA JE SPASIO

Prijava kosovske ambasadorice u UN-u Vlore Citaku protiv srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića neće se naći na dnevnom redu Vijeća sigurnosti UN-a.

Za to su se postarale Rusija i Kine koji su blokirale odluku da se ova prijava uvrsti na dnevni red.

Naime, Citaku je Dačića prijavila nakon što je on na jednoj od prošlih sjednica izjavio da je Citaku državljanka Srbije, pokazujući fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih.

  • Cijenim interesovanje mog kolege iz Srbije koje je ovde iskazao, ali moram da kažem da sam etnička Albanka, ponosna sam na svoje porijeklo i ponosna sam državljanka Kosova – rekla je tada Vlora Citaku.

Dačić je prijavljen zbog iznošenja privatnih podataka, a tužbu je, kako pišu Novosti.rs, podržala Velika Britanija. Inače za vrijeme zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a u prošlosti je dolazilo do više okršaja između Dačića i Citaku.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE