IZ ZATVORA U KOPAČKE: RUSKI FUDBALERI POSLIJE 11 MJESECI PUŠTENI NA SLOBODU

Ruski fudbaleri Pavel Mamaev i Aleksander Kokorin su, nakon 11 mjeseci provedenih u zatvoru zbog napada na državnog službenika i političara Denisa Paka, danas pušteni na slobodu.

Mamev i Kokorin su osuđeni za huliganstvo i nasilje zato što su 8. oktobra prošle godine pretukli ruskog političara Paka i njegovog prijatelja Sergeja Gaisina u ugostiteljskom objektu u Moskvi.

Okružni sud, ipak, izdao im je dozvolu za puštanje na uvjetnu slobodu nakon što je početkom maja Kokorin osuđen na godinu i po dana zatvora, a Mamev na mjesec manje.

Prema posljednjim informacijama iz Rusije, Kokorin i Mamaev će nastaviti fudbalske karijere. Postoji mogućnost da Kokorin potpiše novi ugovor sa Zenitom, dok je za Mamaeva, dosadašnjeg igrača Krasnodara, zainteresovan tim Krylia Sovetov.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SMARAJU VAS REKLAME NA YOUTUBEU? EVO NAČINA KAKO DA IH BLOKIRTE

0
YouTube je prošle godine pokrenuo potpuni napad protiv blokatora reklama u oktobru, nakon početnog eksperimenta u malom obimu u junu.