IZBORNI PROCES U NEKIM OPŠTINAMA LIČIO NA RATNO STANJE

Jelena Trivić, kandidat opoizicije za predsjednika Republike Srpske tvrdi da je pokradena na izborima i da takve rezultate neće priznati.

Danas je sa kolegama predala zahtjec CIK-u za novo prebrojavanje glasova i novo održavanje izbora.

  • Ne znamo da li će biti uvaženo ili neće. Imamo potvrdu da je CIK zaprimio naš zahtjev. Mi želimo dokazati istinu. Uslovi u kojima imate snimak u Doboju gdje batinaši nasrću na posmatrača koji se nije povukao, proces je u pojedinim opštinama ličio na ratno stanje”, kaže Trivić i dodaje:
  • Imate veliki broj nevažaćih listića, imate hiljade ljudi koji su naprasno postali slabovidni pa im je trebao neko da im pokaže kako da glasaju, imate ogromnu razliku u broju osvojenih glasova u Prijedoru, Zvorniku i Doboju gdje su učestale izborne prevare.”

Kaže da je ovo sve organizirano od režima i da svakodnevno dobijaju nove dokaze o nepravilnostima u izbornoj noći.

  • Mi smo predali zahtjev za ponovno brojanje koje vodi poništenju i ponovnim izborima. Mi možemo dostavljati i dopunjavati dokumentaciju jer ne možemo sve prikupiti u jednom danu.”

Izborni dan do zatvaranja biračkih mjesta je protekao relativno miro, ali izborna noć i saopštenje CIK-a da im nakon ponoći ne pristižu rezultati, je indikativno, kaže Trivić.

  • Naši posmatrači su bili napadani, u Doboju je bilo haotično. Javno sam poslala poruku da se u u moj štab donose sve uočene neregularnosti.”

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OGLASIO SE MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA NAKON OBJAVE AMBASADE IRANA U BIH

0
-Ambasada Islamske Republike Iran u Sarajevu odgovorila je na upit Memorijalnog centra Srebrenica. Zahvaljujemo na pojašnjenju i osudi genocida - poruka je iz Memorijalnog centra Srebrenica.