IZETOVE NOGE NISU POSKUPILE: U BH. GRADU GA NAJVIŠE TRAŽE PENZIONERI, ON IM PREVOZI KUPLJENE STVARI

Kažu da prijatelja i dobronamjernika poznajemo u teškoj situaciji, a čini se kako se nalazimo u jednoj takvoj.

Iz dana u dan svjedočimo povećanju cijena osnovnih životnih narminica i raznih energenata, ulje je skoro 6 KM dok je litar dizela 3,70 KM. Ruska agresija na Ukrajinu odrazila se na cijeli svijet, inflacija ‘jede“ Evropu svakim danom.

Hayat.ba

U situaciji kada nestašica, o kojoj smo brinuli tokom pandemije, nije problem već cijena artikala koje su enormne građani se snalaze na sve načine kako bi lakše preživjeli i prebrodili poskupljenja.

Kao i uvijek, krizu osjete najviše najugroženije kategorije stanovništva kao što su naprimjer penzioneri. No, penzioneri u Zenici imaju svog „heroja“ koji im koliko toliko olakšava svakodnevno funkcioniranje.

Hayat.ba

Alić Izet iz Crkvca građanima ovog grada prevozi hranu koju su kupili u marketu do doma. Koristi prikolicu na dva točka koja je prilagođena i pokreće se na guranje. Ovim poslom se Izet bavi već 25 godina, a sada je postao tražen u ovom bh. gradu. Ranije su koristili oni koji su bili primorani, a danas je taj broj mnogo veći zbog situacije u državi i svijetu.

Hayat.ba

Sreli smo ga dok je jednoj Zeničanku utovarao cekere i vreću brašna iz robne kuće Bosanka.

Koliko je Izet pošten dokazuju i tvrdnje jedne od njegovih zadovoljnih mušterija, kaže kako mu slobodno mogu dati ključ od stana i da do sada nikada ništa nije falilo.

Kako Izet gura „teretno vozilo“ ujedno šeta sa svojim korisnicima i razgovara zbog čega je posebno omiljen.

Hayat.ba

Alić je u ovom poslu 25 godina, kao što smo ranije napisali, ali njegove nove i danas kad je najpotrebniji nisu izdali niti poskupile kao vožnja automobilom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.