- 1 kg
lignji
- 150
g pirinča
- 1
glavica crnog luka
- 3
čena belog luka
- 2
jajeta
- 1 dl
maslinovog ulja
- 1 dl
bijelog vina
- peršunov
list
- so,
biber
Priprema:
1. Očišćenim lignjama odrezati glave i krake i isjeći ih na
sitne komade. U malom loncu propržiti crni i bijeli luk i dodati isjeckane dijelove
lignji (glave i krake).
2. Smanjiti temperaturu i dodati pirinač preliven s malo
vode i belog vina. Kuhati 20 minuta. Dodati peršunovo lišće i jaja. Dobijenim
sadržajem napuniti lignje, a otvore zatvoriti čačkalicom. Lignje staviti u
tiganj i ispeći.
3. Za vrijeme pečenja mogu se prelivati s malo maslinovog
ulja. Pečene lignje posuti bijelim lukom i peršunom.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.