Za realizaciju će vam biti potrebno 35 minuta i jedna veća tava.
Sastojci:
30 gr putera
4 čehne bijelog luka, protisnutog
470 ml pilećeg temeljca
240 ml mlijeka
230 gr rezanaca
so i biber po ukusu
25 gr naribanog parmezana
2 kašičice sjeckanog peršuna
Priprema:
1. U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite puter. Dodajte protisnuti bijeli luk pa ga pržite otprilike jednu minutu.
2. Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite solju i biberom po ukusu.
3. Pustite tjesteninu da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok ne bude kuhana po vašem ukusu.
4. Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću.
5. Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršunom, po želji s još malo parmezana i poslužite.
Prijatno!