IZVUČENO IZ TEKE S JEFTINIM RECEPTIMA

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s bijelim lukom.

Za realizaciju će vam biti potrebno 35 minuta i jedna veća tava.

Sastojci:

30 gr putera

4 čehne bijelog luka, protisnutog

470 ml pilećeg temeljca

240 ml mlijeka

230 gr rezanaca

so i biber po ukusu

25 gr naribanog parmezana

2 kašičice sjeckanog peršuna

Priprema:

1. U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite puter. Dodajte protisnuti bijeli luk pa ga pržite otprilike jednu minutu.

2. Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite solju i biberom po ukusu.

3. Pustite tjesteninu da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok ne bude kuhana po vašem ukusu.

4. Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću.

5. Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršunom, po želji s još malo parmezana i poslužite.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE