JAJA SA PROKULICAMA ZA JUTARNJI OBROK

Savršeno jelo za savršen dan

Sastojci:

8 kriški dimljene pureće ili pileće šunke,

1 vezica tankog mladog luka,

300 g oguljene i isjeckane prokulice,

1 kašika sirćeta,

4 veća jaja,

maslinovo ulje,

so,

biber.

Priprema:

1. Prepecite kriške piletine ili puretine u velikoj tavi na srednje jakoj vatri s 2 kašičice maslinovog ulja do zlatno smeđe boje. Kad je šunka pečena, maknite s tave.

2. U tavu dodajte malo maslinovog ulja i dodajte nasjeckan mladi luk. Posolite, pobiberite i pržite luk dok ne posmeđi.

3. Zatim dodajte prokulice i zalijte sirćetom. Kuhajte 5 minuta da dobije smećkastu boju ali da ostane i dalje hrskava.

4. Razbijte jaja u tavu, ali žumance mora ostati čitav. Smanjite vatru i pržite sve još nekoliko trenutaka do željenog okusa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BIHAMK: IZVODE SE RADOVI NA BROJNIM MAGISTRALNIM PUTEVIMA, SAVJETUJE SE OPREZNIJA...

0
Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na moguće odrone na brojnim dionicama.