JAK VJETAR U SARAJEVU LOMI DRVEĆE I OBARA KONTEJNERE

Na području većeg dijela Bosne i Hercegovine na snazi su žuti, narandžasti i crveni meteoalarmi zbog olujnih udara vjetra tokom dana i obilnijih padavina koje se očekuju večeras.

U Sarajevu od sinoć puše jak vjetar, a fotografije koje smo zabilježili u naselju Dolac-Malta svjedoče o njegovoj jačini. Naime, vjetar je oborio jedan od kontejnera postavljenih pored ulice.

Žuto upozorenje izdato je za područje Banje Luke, dok je narandžasti meteoalarm aktiviran za Bihać, Livno, Sarajevo, Tuzlu, Višegrad i Foču. Crveno upozorenje je izdato za područje Mostara i Trebinja.

Očekivana količina padavina u većem dijelu Hercegovine dana je između 60 i 80, lokalno oko/iznad 100 l/m2. U zapadnim područjima Bosne između 40 i 60 l/m2.

U nedjelju u Hercegovini se očekuju između 40 i 60, lokalno oko/iznad 80 l/m2. U zapadnim područjima Bosne između 20 i 40 l/m2.

Danas i sutra, veći dio dana i u većem dijelu zemlje, očekuju se udari juga između 50 i 70, lokalno i do 80 km/h.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE