JAPANCI IMAJU NAJBOLJI PASOŠ NA SVIJETU, A EVO NA KOJEM JE MJESTU BIH

Japan, Singapur i Njemačka su tri zemlje koje imaju najbolje pasoše na svijetu, objavio je Henley Passport Index.

Pandemija konronavirusa je zbog različitih blokada otežala putovanja u tekućoj, a izvjesno je da će otežavti putovanja i u narednim godinama. Čak i kada se ograničenja ukinu, bit će obavezne vakcinacije kako bi se uopće moglo putovati.

Henley Passport Index je ipak objavio listu zemalja sa najboljim pasošima u 2021. godini. Državljani Japana mogu otputovati u 191 zemlju svijeta bez potrebne vize, dok državljani Singapura mogu u 190 zemalja a Njemačke u 198 destinacija.

Bosna i Hercegovina je na 49. mjestu na listi od ukupno 110 zemalja, što znači da bh. državljani mogu otputovati u ukupno 117 zemalja bez potrebne vize. Prošle godine je Bosna i Hercegovina bila na 48. mjestu na Henley Passport Indexu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE