JEDNOSTAVNO I UKUSNO: ZAPEČENI KARFIOL

Ukusno i jednostavno, probajte naš prijedlog za ručak ili večeru.

Sastojci:

1 karfiol srednje veličine

200 g kisele pavlake

2-3 jaja

200 ml mlijeka

so i biber

malo suhog začina

3 čehna bijelog luka

2-3 kašike prezli

origano

ulje, ćufte

Priprema:

Cvjetove karfiola iskidati pa skuhati, a listove karfiola takođe skuhati, ne dugo, oko 10 minuta.

Razmutiti jaja pa dodati pavlaku i mlijeko, malo soli, bibera i izgnječen bijeli luk. Pleh veličine 35 x 25 cm podmazati pa posuti malo sa prezlama. Preko prezli poredati cvjetove karfiola i nasjeckane listove.

Preliti spremljenim prelivom. Između poredati sitne ćufte. Peći na 200 stepeni oko 60 minuta.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SIPAJTE OMEKŠIVAČ U VODOKOTLIĆ: UZ JEDAN GENIJALAN TRIK POGLEDAJTE ŠTA ĆE...

0
Često se u videozapisima o čišćenju na TikToku, Twitteru i Instagramu omekšivač za veš spominje kao sredstvo s više mogućih namjena: od sredstva za difuzore za osvježavanje prostora, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha, prenosi "The Sun".