JELENA TRIVIĆ: VRAĆANJE NADLEŽNOSTI JE FARSA

- Odluku o vraćanju u zajedničke institucije mora donijeti Narodna skupština, istakla je potpredsjednica PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić.

Ona je navela da pitanje nametnute Inckove odluke ne smije ostati na ovom kako je sada…Naglasila je da građanima bh. entiteta RS ne treba lažno srbovanje i lažni patriotizam.

RS-U NE TREBA LAŽNO SRBOVANJE I LAŽNI PATRIOTIZAM

  • Christian Schmidt je u jednoj izjavi pokazao spremnost da suspenduje Inzkovu odluku i da se kroz redovnu parlamentarnu proceduru na nivou BiH dođe do usaglašenog rješenja prihvatljivog i za RS, što je pristup koji je jedini logičan, rekla je Trivić.

Кako god se riješilo pitanje nametnute Inckove odluke i vraćanje u institucije BiH, kaže Trivićeva, SNSD je donio zaključke o vraćanju nadležnosti nad vojskom, sudstvom i tužilaštvom i indirektnim porezima.

Fena
  • Jasno je da je tema vraćanja nadležnosti farsa i da je jedini njen uzrok gubitak kontrole nad sudijama i tužiocima, odnosno gubitak kontrole u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH. Jasno je takođe da je vraćanje nadležnosti samo dio laži i lažnog srbovanja SNSD-a koje gledamo već 15 godina. Prvi test o tome biće na temu osnivanja Agencije za lijekove RS, što je SNSD izglasao zajedno sa svojim satelitskim strankama. Meni je i tada bilo jasno da je to sve farsa, a uskoro će to biti i potvrđeno, rekla je Trivić za BN TV.

Ona je istakla da građanima RS ne treba lažno srbovanje i lažni patriotizam.

  • Za opstanak RS i njenog naroda ključno je da se obračunamo s korupcijom, očistimo institucije od kriminala i bavimo se onim temama koje interesuju građane, a tiču se životnog standarda. Da bismo to učinili, moramo lažne patriote, one koji uporno zloupotrebljavaju nacionalne teme, poslati u političku prošlost, istakla je potpredsjednica PDP-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.