JELO KOJE MORATE PROBATI: FILETI LOSOSA IZ RERNE

Sigurno će vam se svidjeti ovo jelo.

Sastojci (za 4 osobe):

800 grama fileta lososa s kožom,

2 kašike maslinovog ulja,

1 limun,

so,

biber,

2 čehna bijelog luka.

Priprema:

1. Oprani filet lososa osušite kuhinjskim papirom ili krpom, zarežite kožu na nekoliko mjesta pa položite s kožom prema dolje u protvan prekriven papirom za pečenje. Papir treba biti toliko širok da se može zatvoriti nad lososom za vrijeme pečenja.

2. Izmiješajte maslinovo ulje sa sokom limuna, soli, biberom i sjeckanim bijelim lukom pa time prelijte filet lososa. Zatvorite papir nad ribom i pecite 30-40 minuta na 200 stepeni.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.