Odličan je ovo desert kojim možete započeti svoje putovanje u svijet slastica, ali i spas za one dane kad vam se ne pali pećnica ili kad nemate previše vremena.
Vidjet ćete, spoj keksa, kokosa, oraha i čokolade, oduševit će sve ljubitelje kolača.
Pijesak torta jedna je od najpoznatijih slastica bez pečenja koja je mnogima obilježila djetinjstvo. Priprema se brzo i jednostavno, što znači da će vam za njenu pripremu, naravno bez hlađenja, trebati tek oko 20-ak minuta. Odličan je ovo desert kojim možete započeti svoje putovanje u svijet slastica, ali i spas za one dane kad vam se ne pali rerna ili kad nemate previše vremena.
Pijesak torta
Trebat će vam:
1 l mlijeka
130 g šećera
4 pudinga od vanilije
200 g maslaca sobne temperature
120 g šećera u prahu
150 g mljevenih plazma keksa
120 g kokosa
170 g mljevenih oraha
Za ganache:
50 g mliječne čokolade
50 g crne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Od litre mlijeka odvojite 250 ml. U tih 250 ml razmutite pudinge, a ostatak mlijeka stavite da se kuha sa šećerom. Kada mlijeko provrije, dodajte puding smjesu, miješajte i kuhajte dok ne provrije još jednom. Smjesu sad prekrijte prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
