JESTE LI IKADA SPREMALI ĐULBASTIJE OD PILETINE: NEĆETE ODOLJETI OVOM RECEPTU NIHADA MAMELEDŽIJE

Svojim vještinama kuhanja postavlja standarde, a za nas je odlučio pripremiti jedno tradicionalno jelo.

Tokom svoje karijere Nihad Mameledžija proputovao je mnogo zemalja, isprobao raznovrsna jela, kuhao za brojne narode, ali bosanska kuhinja je za njega najdraži izbor.

Naš šef kuhinje nam je u ‘Ramazanskoj sofri’ otkrio kako na najbolji način spremiti đulbastije od piletine.

  • Ovo je jelo za sve generacije. Toliko je fino i slatko da se može napraviti bez problema i najmlađim, ali i dedama i nanama. Volim ručno sjeći meso – priča nam Mameledžija dok pokazuje kako pripremiti ovo ukusno jelo.

Bosanska kuhinja je blaga i fina. Ko god je probao našu hranu nije ostao ravnodušan. Uz minimalne začine, Mameledžija dolazi do užitka. Kaže da kada je ramazan i kada se iftar sprema za porodicu onda se radi sa posebnim osjećajem.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DJEVOJČICA (4) UMRLA NAKON ŠTO SU JE PRETUKLI ROĐACI? SVE SE...

0
Četvorogodišnja djevojčica iz Đakovice preminula je jučer u bolnici u Prištini (Kosovo) pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, ali se sumnja da je podlegla povredama koje su joj nanijeli rođaci.