JEZIVO: MORSKI PAS UBIO SURFERA U AUSTRALIJI

Australac je preminuo nakon napada morskog psa na Zlatnoj obali Queenslanda. Bio je to prvi smrtonosni napad morskog psa na toj turističkoj destinaciji u zadnjih 60 godina, javlja BBC.

Napad se dogodio u utorak na plaži Greenmount kod Coolangatte, poznate destinacije za surfere. Morski pas za nogu je ugrizao 46-godišnjeg Australca Nicka Slatera, kojeg su surferi pronašli kako pluta u plićaku pokraj svoje daske za surfanje.

Izvukli su ga na obalu i pružili mu prvu pomoć, ali unatoč tome je preminuo na licu mjesta.

Vlasti su odmah zatvorile 18 kilometara obale te pokrenule opsežnu potragu u kojoj su koristili helikoptere i jet-ski plovila. Navodno se radilo o velikom bijelom morskom psu dužine oko tri metra.

  • Jednom kad se uvjerimo da morski pas više nije u blizini ili ako ga sami uočimo, plaža će biti opet otvorena – rekao je gradonačelnik Tom Tate.

Posljednji smrtonosni napad morskog psa na toj lokaciji dogodio se davne 1958. godine.

Svjedoci su ispričali lokalnim medijima kako je morski pas odgrizao velik dio gornjeg dijela noge Nicka Slatera.

Surfer koji je pokušao pomoći Slateru Jade Parker ispričao je novinarima kako je morski pas ostavio tragove zuba na Slaterovoj dasci za surfanje.

  • Tragovi su bili veliki kao košarkaška lopta… u dasci je ostao i jedan zub morskog psa – ispričao je.

Ove godine u Australiji zabilježeno šest smrtonosnih napada morskih pasa, pri čemu se većina dogodila na istočnoj obali zemlje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.