JEZIVO: MUŠKARAC KIDNAPOVAO STARICU, PA JE POKUŠAO NAPASTVOVATI

Osamdesetogodišnja M.P. iz Grdelice prijavila je leskovačkoj policiji neobičan pokušaj otmice i napastvovanja od strane, za sada nepoznate osobe.

 Cijeli slučaj slučaj trenutno ispituje javni tužilac.

Baka se sjeća da je “kidnaper” bio star između 50 i 60 godina, srednjeg rasta, crnog tena i duguljastog lica, a na nogama je nosio sobne papuče.

Ova bizarna drama, kako stoji u policijskoj zabilješci, dogodila se 31. januara u ranim jutarnjim satima kada je nepoznati muškarac stao automobilom i ponudio joj da je poveze do Leskovca.

  • Pošla sam kod sina u posjetu u bolnici u Leskovcu. Ispred prodavnice u Dedinoj Bari (prom. nov – selo nadomak Grdelice) put mi je prepriječio vozač automobila braon boje, i iako nisam htjela, nekako me je ubijedio da me preveze do Grdelice. Kada sam ušla u vozilo on nije htio da se zaustavi u Grdelici već je krenuo ka Vlasotincu, tražila sam da stane, ali on je zaključao vrata i nije se zaustavljao – navodi ova žena u podnijetoj službenoj zabilješci.

“Kidnaper” se zaustavio negdje u blizini sela Dadince jer je lokalni put poslije nevremena prepriječilo neko stablo, pa nije mogao dalje kolima, piše Kurir.

  • Udarala sam u automobil i rukama i nogama, tražila da me pusti, ali on to nije htio. Onda mi je ponudio 3.000 dinara da se smirim. Kada sam ga odbila i rekla da imam novac, on mi je tražio da mu dam svoj. Zatim me je rukom uhvatio za nogu iznad koljena, stisnuo me je, a ja sam nastavila da udaram u vrata vozila, usljed čega je spalo staklo. Ja sam to iskoristila da bacim svoje stvari kroz otvoreni prozor, a on je tek tada otključao auto i kazao da mogu da idem – navodi dalje ova starica.

Nesretna starica se pješice vratila do Grdelice koja je od tog Dadinca udaljena desdetak kilometara i svom bratancu ispričala sve što se desilo, nakon čega je sve prijavila policiji.

U PU Leskovac je rečeno da je cijeli slučaj predat javnom tužiocu na dalje ispitivanje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.