JONATHAN MENNUTI POZVAO GRAĐANE BRČKOG NA GLASOVANJE U NEDJELJU

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Jonathan Mennuti pozvao je u subotu sve glasače u Distriktu da iskoriste svoje demokratsko pravo i glasaju na općim izborima u nedjelju, te tako aktivno učestvuju u odlučivanju Tko će voditi ovu zemlju naredne četiri godine.

  • U proteklih nekoliko godina, građani i građanke Brčkog su imali priliku da se uvjere kako se stagnacija može preokrenuti kada postoji politička odgovornost i aktivno učešće, kako vladajuće većine tako i opozicije, te svijest o zajedničkom cilju, a to je prosperitet za cijelu zajednicu”, istaknuo je prvi zamjenik visokoga predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt.

On smatra da predstoji još mnogo posla da se uradi, ali da je Brčko pokazalo pravu putanju za izlazak iz blokade.

  • Sada je trenutak da se ista promjena kursa zahtijeva i na drugim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini. A to počinje izborima u nedjelju”, ocijenio je Jonathan Mennuti.

Prvi zamjenik visokog predstavnika/supervizor je izrazio punu podršku nadležnim tijelima koja rade na tome da osiguraju integritet i neometano provođenje izbornog procesa.

  • Međunarodna zajednica je tu kao pouzdan partner da pomogne građanima i institucijama ove zemlje, kako bi se Bosna i Hercegovina vratila na put prosperiteta koji građani i građanke ove zemlje zaslužuju”, poručio je Mennuti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE