JONES: ZAISTA JE NEVJEROVATNO POSTIĆI NEŠTO ŠTO ĆE OSTATI UPISANO U HISTORIJI EUROBASKETA

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Jonquel Jones u jučerašnjoj utakmici četvrtfinala Eurobasketa protiv Francuske (67:80) pružila je još jednu fenomenalnu partiju.

Osim što je postigla 29 poena, naturalizovana košarkašica s Bahama imala je 24 skoka čime je postavila novi rekord evropskih prvenstava u broju skokova na jednom meču. Dosadašnji rekord dijelile su tri igračice sa po 21 skokom.

  • Obično nisam neko ko puno priča o statistici, ali sada moram reći da je zaista nevjerovatno postići nešto što će ostati u historiji Eurobasketa. Veoma sam uzbuđena i sretna što sam to imala priliku učiniti na ovom EP – izjavila je Jones za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH.

Reprezentaciju BiH u subotu očekuje obračun sa Švedskom u Valenciji. U slučaju pobjede, BiH bi se plasirala na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

  • Očekujem trijumf, naravno. Pobijedile smo u toliko utakmica, bile bismo razočarane kad bismo tek tako odšetale s Eurobasketa, a da nismo uspjele odškrinuti vrata SP-a. Švedska će se sigurno žestoko boriti, ali to je utakmica u kojoj možemo pobijediti. Takav je mentalitet naše ekipe, pobjednički – konstatuje Jonquel Jones.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI SLUČAJ U BIH: UČENIK DOŠAO U ŠKOLU S PIŠTOLJEM, UHAPŠENA...

0
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u petak, 29. marta 2024. godine, lišili su slobode četiri maloljetna lica zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo 'Dogovor za izvršenje krivičnog djela'.