JOŠ JEDAN VELIKI UDARAC ZA US OPEN: VAVRINKA OTKAZAO UČEŠĆE NA TURNIRU

Vavrinka je još jedno od velikih teniskih imena koja odustaju od turnira na Flašing Medouzu zbog pandemije koronavirusa, turnira koji je već pogođen izostancima Federera i Nadala.

Pod znakom pitanja je i Novak Đoković, mada je on nešto izvesniji da će igrati, a tu je i Endi Mari.

  • Ne želim da idem u Ameriku u ovim uslovima, postoji ozbiljna zdravstvena situacija posebno u Njujorku. A i niz turnira koji slijedi posle US Opena će biti težak. Naposlijetku, postoje i pitanja u vezi sa karantinom, odnosno neizvjesnosti i još je mnogo sumnji otvoreno u vezi sa održavanjem US Opena – istakao je Vavrinka za švicarsku televiziju RTS.

On će se stoga posvetiti sezoni na šljaci koja ide poslije 13. septembra kada se US Open završava. Čelnici američkog Grend slema su vajld karte poslali uglavnom domaćim igračima, te Endiju Mariju i Kim Klajsters.

Od njega su odustale i žene Kiki Bertens i Elina Svitolina, a narednih dana se očekuje da još igrača i igračica otkaže učešće.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE