JOŠ JEDNA DRŽAVA POTVRDILA SLUČAJ NOVOG SOJA KORONAVIRUSA

Zdravstvene vlasti Ontarija potvrdile su u subotu dva slučaja novog soja koronavirusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji.

Identificirani slučajevi zaraze s juga Ontarija ne mogu se povezati s putovanjima ili izloženosti rizičnom kontaktu.

  • To dodatno pojačava potrebu da Ontarijanci ostanu kod kuće što je više moguće i nastave se pridržavati zdravstvenih preporuka, uključujući zatvaranje teritorija cijele pokrajine – rekla je Barbara Yaffe, pomoćnica vodećeg zdravstvenog stručnjaka u Ontariju.

Kanada je prošle sedmice produžila zabranu putničkih letova iz Britanije do 6. januara i pojačala provjere i kontrolu putnika iz Južne Afrike zbog opasnosti od novog i zaraznijeg soja koronavirusa.

AA

Ontario je u subotu potvrdio ukupno 4301 slučaj za protekla dva dana. Kanadska pokrajina dnevno bilježi više od 2000 slučaja zaraze već 12 dana zaredom.

Naučnici tvrde da nema dokaza da vakcina protiv covida-19 koje su u upotrebi, uključujući vakcinu Pfizera i BioNTecha, neće zaštititi od novog soja koronavirusa.

Kanada je započela kampanju vakcinacije Pfizerovom vakcinom ranije ovog mjeseca, a prošlog četvrtka krenula je s distribucijom vakcine Moderne.

U Kanadi je dosad potvrđeno 541.616 slučajeva koronavirusa i gotovo 15.000 umrlih.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ŠPANSKO TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO ODBACIVANJE TUŽBE ZA KORUPCIJU PROTIV SUPRUGE PREMIJERA SANCHEZA

0
Špansko državno tužilaštvo saopćilo je da je zatražilo odbacivanje tužbe za korupciju protiv supruge premijera Pedra Sancheza, zbog čega je on najavio da razmišlja o ostavci.