JOŠ JEDNOM OSUMNJIČENOM ZA SVIREPO UBISTVO EDINA ZEJĆIROVIĆA ODREĐEN PRITVOR

Dvadesetogodišnjem S. Š. iz Brčkog Osnovni sud u ovom gradu odredio je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je učestvovao u otmici, a potom i brutalnom ubistvu 30-godišnjeg Edina Zejćirovića iz Čelića.

Prema zvaničnoj informaciji iz Tužilaštva Brčko distrikta, S. Š. je nakon bjekstva uhapšen 7. decembra u 23:30 sati, a jednomjesečni pritvor mu je određen zbog daljnjeg postojanja iste opasnosti, kao i bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Pritvor je ranije određen i za 40-godišnjeg S. H., 22-godišjeg S. D. i 26-godišnjeg N. H. Dok se oni nalaze iza pritvorskih rešetaka tužilaštvo u saradnji s policijom nastavlja intenzivnu istragu radi dokazivanja krivičnih djela otmice i ubistva Zejćirovića.

Kao što je od ranije poznato, Zejćirović je nestao 17. novembra ove godine, a nekoliko dana kasnije u javnost su počeli isplivavati detalji jezivog zločina.

Naime, prema trenutno dostupnim informacijama, pretpostavlja se da su četiri saučesnika 17. novembra kidnapovali Zejćirovića, a zatim ga uz verbalne uvrede brutalno pretukli te njegovo tijelo bacili u rijeku Savu na području Brčko distrikta.

Njegovo tijelo pronađeno je u mjestu Vučilovac na području Brčko distrikta u petak u poslijepodnevnim satima, a Zejćirovićev identitet potvrdio je njegov brat.

Nakon višednevnog bjekstva policija je uhapsila i četvrtog osumnjičenog kojem je danas određen pritvor.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U SUDU BIH SUTRA NASTAVAK SUĐENJA DODIKU I LUKIĆU

0
Nastavak suđenja predsjedniku bh. entitetu RS Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću pred Sudom Bosne i Hercegovine zakazan je za sutra, s početkom u 13 sati, objavljeno je na stranici Državnog suda.