JUTARNJE VIJESTI IZ KCUS-A: NOVOOBOLJELI PACINENTI IZ TRI KANTONA

Na prisustvo koronavirusa tokom noći u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, testiran je 241 uzorak.

Kako je za naš portal kazala prof.dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, novooboljeli su evidentirani u tri kantona.

U Kantonu Sarajevo je 27 novozaraženih, te po jedan u Žepču, Kaknju, Zavidovićima i Travniku.

U klinikama KCUS-a smještena su 92 pacijenta sa kliničkom slikom virusa, dok ih je 28 u intenzivnim njegama. Na Infektivnoj klinici Podhrastovi je 46 pacijenata, a 17 u intenzivnoj njezi.

Nažalost, tri osobe su preminule usljed komplikacija sa koronavirusom.

Zaključno sa današnjim danom 33 uposlenika KCUS-a su pozitivna na koronavirus, dok ih je 11 u izolaciji.

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMJENA VREMENA: ZA VIKEND NOVI SNIJEG, EVO U KOJIM DIJELOVIMA BIH

0
U Hercegovini i istočnim područjima Bosne u subotu ujutro, 20. aprila, pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.