KAD DŽIHO ‘OBARA’ CIJENU: PEĆ JE ‘BOLI GLAVA’, KAD MI U BOSNI KAŽEMO ONDA ZNATE KOLIKO JE SATI

Naš poznati humorista Osman Džiho i danas je odlučio zanimljivim videom da vam uljepša nekoliko narednih minuta.

Danas nije utjelovio nijednu do sada poznatu ulogu na koje ste navikli, danas je obični čovjek iz Njemačke gdje živi i radi ali bh. porijekla.

Odlučio je da tokom praznika posjeti svoju rodnu grudu i riješi poslove koje u Njemačkoj ili ne može, ili su jako skupi za obaviti.

Putem oglasa tražio je peć za svog člana porodice koji je u Sarajevu, kontaktirao je prodavca i kazao:

  • Dobar dan. Ja sam pročitao na oglasima i na internetu da vi prodajete peć Kreka veso, rijetko je to danas naći pa ja vas zovem iz Njemačke. Interesuje me cijena, je li stara peć, u kakvom je stanju, je li to u Sarajevu itd… – zainteresirano je zvučao Džiho.

S druge strane prodavac nadajući se da će prodati peć pokušao je kratkom rečenicom nahvaliti.

  • Peć je polovna i stara nekoliko godina, nije puno korištenja. Peć je kako mi u Bosni kažemo „boli glava“ a kad boli glava kad mi kažemo u Bosni onda znate koliko je sati – kazao je prodavac s druge strane veze.

Kako je razgovor dalje odvijao to su se teže dogovarali oko cijene i prevoza peći, sve do jednog trenutka.

  • Ja sam to mislio kad dođem u BiH zube da radim da i tu peć riješim.

Prodavac s druge strane ushićeno je odgovorio kako on radi sve sa zubima i vilicom već 22 godine.

Da li su uspjeli dogovoriti se saznajte u videu OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.