KAD PRORADI BOSANSKI INAT: ČEKAO SAM PET GODINA NA OKRŠAJ PROTIV NJEGA

Zlatan Ibrahimović je u novom intervju za Gazzettu dello Sport opisao i duele iz prošlosti.

Kontroverzni švedski napadač, koji i na ulasku u petu deceniju života briljira kao igrač Milana, još jednom se prisjetio duela sa Marcom Materazzijem, nekadašnjim ljutim rivalom na terenu s kojim se sukobio dok je još igrao za Juventus. Imao je takođe i okršaj sa Sinišom Mihajlovićem.

  • Mihajlović me nije mrzio, nije imao ništa lično protiv mene, samo je želio svom timu dati prednost i dobiti utakmicu. Marco Materazzi je, s druge strane, bio drugačiji slučaj. On je želio da me povrijedi. Imao je ličnu strategiju da uznemiri protivnika. Kada neko nije dovoljno dobar u igri, onda se koristi svim sredstvima – rekao je Ibra.

Materazzi je 2005. godine u duelu Intera i Juventusa nanio jednu ozbiljnu povredu Ibrahimoviću, a ovaj je čekao pet godina na revanš.

  • Ako mi učiniš neke stvari, ja ih ne zaboravljam. U mom srcu neke stvari ostaju. Čekao sam pet godina na okršaj protiv njega. Uletio je s podignutim nogama, ja sam skočio da izbjegnem start i pritom ga udario laktom u sljepoočnicu – prisjeća se Ibrahimović.

Potom je ispričao prvi okršaj s Materazzijem, prenosi SportSport.ba.

  • Materazzi je tada nosio one posebne Nike kontaktne leće, popularne u to vrijeme, koje su mijenjale boju očiju. Sjećam se da su me dvije crvene zjenice poput zvijeri jurile po terenu. Bio sam povrijeđen, šepao i Capello je htio da me zamijeni. Nisam mogao izdržati udarce, morao sam da izađem iz igre, ali sam znao da će prije ili kasniej doći prilika za osvetu – govori Ibra.

Zlatan i danas zna da pokaže tu svoju drugu stranu. Uvijek je ratobornički nastrojen, ne da na sebe, a ono što zacrta, to će i napraviti. Mnogi protivnici su se plašili Ibrahimovića upravo zbog njegovog stava i velike želje za osvetom kada osjeti da je povrijeđen na bilo koji način.  S Materazzijem je uvijek imao žestoke okršaje, čak i nakon što se Italijan penzionisao, prepucavali su se putem medija i društvenih mreža.

I da se sutra nađu licem u lice na zelenom terenu, scenarij bi bio isti…

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.