Sastojci:
pileće meso, bilo da su bataci i karabataci, ili da je bielo meso, sasvim je svejedno šta izaberete
1 kašika suhog začina
prstohvat – dva soli
pola kašičice bibera
peršunov list ili začini po vašem ukusu (kari, kurkuma)
najmanje 200 ml pavlake za kuvanje, po želji može više
50-100 ml ulja, odokativno
Priprema:
Batake ako je potrebno odvojimo od karabataka, katabatake zasječemo ili bijelo meso odkostimo. Uradite kako mislite da treba u zavisnosti kako spremate inače.
Poslagati sve u jednu dublju i veću šerpu, može to biti i duboku tavu. Pospite suhim začinom i solju.
Dodajte ulje, otprilike sipajte, al nemojte piletinu zaliti kao da se kupa. Dodati dvije čaše vode pa staviti na vatru da se prvo kuva i omekša, pa onda zapeče.
E sad ste uradili najveći dio posla, ostalo je jos kada provri da smanjite na srednju vatru i čekate da voda ispari. Usput povremeno okrenite.
Kada je voda isparila ostavite meso da se malo zapeče sa obje strane pa nalijte pavlaku za kuhanje, dodajte začine još po ukusu ili koje volite.
Ukoliko vam je to malo sosa uvijek možete da uspijete još pavlake, ali onda probajte da vidite da li je sve dovoljno slano.
Prokrčkajte još par minuta i to je to.
Uz piletinu požete poslužiti tjesteninu, bilo koju vrstu krompira, izaberite šta vam je najlakše.
Prijatno.