KAFA 3KM, UŠTIPCI 13KM: KAKO JE BITI TURISTA NA PLANINI?

Tokom ljetnje sezone uvijek se vodi debata o cijenama pića i hrane u kafićima i restoranima na popularnim ljetovalištima. Kada temperature spadnu i planine postanu ponovo popularne destinacije vodi se ista polemika.

Cijene na srbijanskim planinama uvijek privlače pažnju, naročito kada postanu nedostižne za prosječnog građanina Srbije.

Fotografija računa sa Zlatibora na kojem su naplaćeni uštipci od mesa sa kajmakom i salatom i jedna kafa neminovno su privukli pažnju jer je čuveno pitanje – koliko je koštalo ‘zadovoljstvo’?

Espresso s mlijekom je 170 dinara (oko 3KM), što se poklapa sa redovnom cijenom ovog pića u Beogradu, uštipci na kajmaku su 790 dinara (oko 13 KM), šopska salata 270 (oko 4.50 KM), pa je ukupan ceh 1.230 dinara(oko 20 KM) .

S obzirom na to da su cijene hrane skočile, ovo i dalje nije astronomska cifra koju smo navikli da viđamo.

Ukupan račun nije iznenadio korisnike Tvitera, prenosi Blic.

Kako su pisali u odgovorimo na fotografiju ove cijene i nisu mnogo visoke, s obzirom na sva skorašnja poskupljenja, kao i na to da na Zlatiboru i Kopaoniku slični obroci znaju da koštaju daleko više.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JEDNA OSOBA POGINULA, OSAM RANJENO U EKSPLOZIJI U VOJNOJ BAZI U...

0
Jedna osoba je poginula, a osam je ranjeno u eksploziji koja je potresla vojnu bazu južno od glavnog grada Iraka, Bagdada, koju koriste iračke Narodne mobilizacione snage (PMF), izjavio je zvaničnik iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova.