Sastojci:
- 5 jaja,
- 250 g šampinjona,
- 2 mlada luka,
- vlasac,
- 4 rotkvice,
- so,
- biber,
- maslinovo ulje.
Priprema:
1. Na maslinovom ulju prodinstati nasjeckani mladi luk, bijeli i zeleni dio. Dodati očišćene i narezane gljive (nemojte ih prati jer će se napiti vode) pa ih prodinstajte.
2. Kada gljive puste vodu izliti jaja i dodati nasjeckani vlasac. Začiniti solju i biberom.
3. Na gotovu kajganu posuti još malo sjeckanog vlasca te naribanu rotkvicu. Pokapati maslinovim uljem.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.