KAKO DA SAMI OČISTITE TAPACIRANI NAMJEŠTAJ

Budući da ugaona garnitura, kauč, ili bilo koja vrsta sofe u dnevnoj sobi, zauzima centralno mjesto u ovoj prostoriji, i mnogo znači za cjelokupni izgled enterijera, onda je svakako važno da uvijek bude besprjekorno čista.

Domaćice će se složiti da čišćenje tapaciranog namještaja nikada nije lak posao, posebno sada kada je hladno vrijeme i proces sušenja dosta sporiji.

Većina na kraju odluči da potroši poprilično veliku svotu novca i odnese namještaj na dubinsko pranje.

Međutim, svoj namještaj možete da očistite i osvježite pomoću samo jedne stvari. Tablete za pranje posuđa su izuzetno svestrana sredstva za čišćenje koja će vam biti korisna čak i ako nemate mašinu za pranje sudova.

Prije nego što započnete čišćenje, potrebno je da temeljno usisati namještaj. Možete koristiti posebne dodatke, poput četki za čišćenje namještaja, a posebno je važno da obratite pažnju na nepristupačne dijelove na nameštaju u koje se zavuku mrve, ostaci hrane, papirići i ostala prljavština.

Sada, kada je namještaj čist, slijedi sljedeći i finalni korak.

U dublju plastičnu posudu stavite jednu tabletu za pranje posuđa i prelijte je sa oko pola litre mlake vode.

Tableta će se sama rastvoriti. U vodu potopite čistu pamučnu krpu, pa je obložite oko poklopca za šerpu, srednje veličine i trljate po namještaju.

Ukoliko na namještaju postoje uporne fleke, prije trljanja možete posuti malo sode bikarbone.

Krpu povremeno isperite u vodi u kojoj ste rastvorili tabletu, pa nastavite sa čišćenjem.

Namještaj će se brzo osušiti, a rezultat će vas zasigurno oduševiti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MINISTAR PRAVDE TURSKE TUNC ODRŽAO NIZ SASTANAKA U SARAJEVU, POSJETIO I...

0
Ministar pravde Republike Turske Yilmaz Tunc, koji boravi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće gdje je razgovarao sa predsjednikom VSTV-a Halilom Lagumdžijom i članovima Vijeća.