KAKO JE DIJANA HRKALOVIĆ MIJENJALA IDENTITET: NAZVALA SEBE BOGINJOM MAFIJE, A BELIVUK JE NJENO DRUGO IME ISTETOVIRAO PORED SRCA

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović više puta je menjala lične podatke.

Ona je tokom 2019. godine menjala identitet pa je tako oko mjesec dana po odlasku iz MUP promijenila ime u Nika Rina, što bi u slobodnom prevodu značilo boginja mafije. Naime, ime Nika uzela je po grčkoj boginji pobede Niki, a prezime po jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena Totu Rini.

Ovo ime je koristila naredna četiri mjeseca, da bi krajem novembra 2019. godine vratila svoje “staro” lično ime Dijana Hrkalović. Iako je ubrzo vratila staro ime, Nika Rina je ostalo upamćeno u kriminalnom miljeu.

Osim imena i prezimena, mijenjala je i mesto boravišta. Time je Hrkalovićeva čak nekoliko puta mijenjala neke od ličnih podataka, a posjlednji put je to uradila u januaru ove godine u jednoj beogradskoj opštini. Kako je Kurir ranije pisao, promijenila je identitet kod matičara u jednoj opštini, povratak starog ličnog imena kod matičara u drugoj opštini, promjena mesta boravišta više puta.

Velja tetovirao lik boginje Nike na srcu

Inače, Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja na grudima ima tetovažu Nike, grčke boginje pobjede.

Kako objašnjava nekadašnji obavještajac Državne bezbjednosti Boža Spasić među kriminalcima nema slučajnosti, posebno ne ovakve kao što je podudarnost Veljkove tetovaže i imena koje je za sebe izabrala Dijana Hrkalović.

  • Ako neko uzme za ime boginju na tetovaži vođe jednog kriminalnog klana onda to jasno govori o bliskosti te dvije osobe i da je njihova veza bila mnogo jača nego što se može zamisliti. Interesantno je da je on kao muškarac tetovirao boginju iako muškarci veoma rijetko tetoviraju ženske simbole, što je također jedna od poruka njegove direktne povezanosti sa bivšom državnom sekretarkom čime je jasno želio da pošalje poruku protivnicima koliko je on moćan i jak, ali i ko je uz njega – objasnio je Spasić, koji vjeruje da je sve bilo vrlo sinhronizovano sa ciljem da se zastraše protivnici.

Ko je bio Toto Rina

Salvatore Rina (87) poznat i kao Toto Rina bio je jedan od najopasnijih šefova u historiji sicilijanske mafije, a umro je u zatvorskoj bolnici u Italiji 2007. godine. Rina je bio jedan od najozloglašenijih mafijaša koji je zbog svoje surovosti dobio nadimak “Zvijer”. Odgovoran je za najmanje 150 ubistava, a ubijao je čak i djecu. Naručio je otmicu dječaka (13) kako bi spriječio njegovog oca da oda policiji tajne mafije. Dječak je na kraju zadavljen, a njegovo mrtvo tijelo su rastopili u kiselini. Kad su neki od mafijaša odlučili da sarađuju sa pravosuđem i postanu svjedoci, on je za odmazdu naručio ubistvo 11 njihovih rođaka. Kada je postao prvi čovjek mafije naručio je ubistvo sudije Đovanija Falkonea koji se žestoko borio protiv mafije.

Podsjetimo, Dijana se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi na vreme telefonske izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE