KAKO JE OD BESKUĆNICE POSTALA ŽENA ČIJE IME ZNA CIJELI SVIJET: NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA JENNIFER LOPEZ

Dženifer Lopez nije rođena u bogatoj porodici, ali je oduvijek znala da želi jednog dana da bude velika zvijezda.

Rođena je 24. jula 1969. godine u Bronksu, predgrađju Njujorka. Njeni roditelji su Portorikanci, a svoju privrženost majci Lupe uvijek je javno isticala. Djetinjstvo je provela u malom stanu i u ne baš zavidnoj finansijskoj situaciji.

Dok je još bila petogodišnja djevojčica krenula je na časove baleta.

  • Mislim da sam se u ples zaljubila još dok sam bila u stomaku. Sjećam se da sam uvijek željela da naučim više i da budem bolja i bolja, ispričala je jednom prilikom Dženifer.

Od kako je prvi put zakoračila na čas plesa, više nikad nije prestala sa ovim hobijem, koji joj je na kraju donio i puno novca i slavu. Igrala je u raznim mjuziklima u srednjoj školi i čvrsto vjerovala da će postati slavna plesačica jednog dana.

Kada je završila srednju školu, našla se na velikom raskršću i pred velikom odlukom. Njena mama je željela da upiše koledž, dok je ona imala sasvim drugi plan.

  • Nisam željela da nastavim dalje školovanje, željela sam da plešem i to je sve.

Kada je roditeljima saopštila da želi da postane glumica i plesačica, od njih nije dobilja podršku kakvu je očekivala. U tom trenutku sa majkom nije bila u najboljim odnosima, ali danas kaže da joj je zahvalna na svemu.

Čak i na trenucima kada od nje nije čula ono što je željela.

  • Mislila sam da će pokazati saosećanje. Umjesto toga, rekla je, ‘Nemoj me više nikada zvati dok plačeš. Željela si da budeš u ovom poslu i bolje ti je da ojačaš’. I ojačala sam”, rekla je pjevačica.
  • Dogodilo se da me je odluka da izaberem svoj san koštala. Jedno vrijeme sam živjela gotovo kao beskućnik. Spavala sam na kauču u plesnom studiju, ali trud se isplatio. U početku nije bilo lako, nisam imala puno novca, ali sam imala vjeru u sebe.

Kada je napunila 21. godinu, preselila se u Los Anđeles kako bi ostvarila svoje snove. Živjela je sa nekoliko cimera u jednom stanu, u ne baš dobrim uslovima, ali kaže da je za taj period vežu najljepše uspomene.

  • Sjećam se da sam imala toliko novca da sebi mogu da kupim samo parče pice dnevno.

Prošlo je nekoliko godina dok nije dobila prvi veliki posao. Pobjedom na audiciji dobila je ulogu plesačice u seriji “In living color” i priliku da promjeni cijeli svoj život. To je bila prekretnica koja joj je donijela velike poslove i uspješnu karijeru.

Nakon nastupa u “In Living Color”, 1995. godine dobila je prvu glumačku ulogu u filmu “Mi Familia” koji je pobrao pozitivne kritike. Iste godine snimila je film “Money Train” sa Wesley Snipesom i Woody Harrelsonom, a godinu kasnije film “Jack” s Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi.

Prvu veliku priliku dobila je 1997. s glavnom ulogom u biografskom filmu “Selena”.

Za uloge pjevačice Selene Perez koju je odigrala sa nepune 24 godine bila je nominovana za Zlatni globus.

Pored glume i plesa koji su joj u krvi, ipak je najviše profilirala kao pjevačica. Svoj debi album “On the 6” izdala je u junu 1999., i već je na njemu imala ubola hit – “If You Had My Love”.

O svojoj ljubavi prema muzici, Jennifer je rekla sljedeće:

  • Išla sam u treći razred kada mi je pjesma ‘Rapper’s Delight’ promijenila život. Ali kada bih došla kući, moja majka bi slušala Seliju kruz, Tita Puentea, Dianu Ros. Sve te elemente želim da ubacim u svoju muziku.

S muzičkom karijerom vinula se u zvijezde, ali je nastavila sa snimanjem filmova, među kojima i naučno-fantastični triler “The Cell”. Nakon što je 2001. njen album “J. Lo” debitovao na prvom mjestu muzičkih pop lista, a romantična komedija “The Wedding Planner” s Matthew McConaugheyem pokorila bioskope, bilo je jasno da njen život više neće biti isti.

Ljubavni život latino dive oduvijek je privlačio pažnju medija jer je bio veoma turbulentan i zanimljiv.

Prvi put se udala 1997. godine za modela i glumca Ojani Noa, ali taj brak bio je kratkog daha.

Nakon tog ljubavnog brodoloma, upoznala je jednu od svojih fatalnih ljubavi – repera Puff Daddy-ja. Njihovu veza je bila pod lupom javnosti, a prekretnica se dogodila nakon što su navodno bili umješani u pucnjavu ispred njujorškog noćnog kluba kada je troje ljudi povrijeđeno.

Puff je bio optužen za posjedovanje oružja i podmićivanje, ali kasnije je oslobođen svih optužbi. Ipak, ovaj incident je uticao na njihovu vezu, te je par ubrzo raskinuo.

Ubrzo nakon raskida sa reperom, započela je romansu sa plesačem Cris Juddom koji se pojavljuje u njenom spotu “Love Don’t Cost a Thing”. U avgustu 2001. godine par se vjerio, a vjenčali su se krajem septembra. Devet mjeseci kasnije su stavili tačku na brak.

U jesen 2002 godine, uplovila je u vezu sa kolegom Benom Aflekom. Već u januaru objavili su vjeridbu. 2003. godine snimili i zajednički film “Gigli”, a glumac se pojavio i u spotu za pesmu “Jenny from the Block”. Ipak, umjesto venčanja, javnost je početkom 2004. godine ostala u šoku zbog iznenadnog raskida vjerdibe.

  • Svi smo imali velike ljubavi u životu i propale ljubavne veze. Ja sam najveća romantičarka – to je jako tužno. Kažem to ljudima, ali niko ne sluša. Bacam se u ljubav jer vjerujem u nju, ali kada veza ili brak ne uspiju moraš pokazati odgovornost. Svi znate da je kod mene išlo loše. Svi su se smijali, svi su imali svoje mišljenje, a to boli, to uvijek boli”, pričala je glumica i pjevačica.

U junu 2004. godine udala se za pjevača Mark Entoni-ja, a par je organizovao privatnu svadbenu ceremoniju u njenoj vili u Los Anđelesu. Latino diva je rodila blizance Maksa i Emu u februaru 2008. godine, ali tri godine kasnije par se razveo.

  • Volela sam sebe dovoljno da odem. Razmišljam pozitivno, odlučna sam da idem naprijed u životu, odgajam svoju djecu i radim najbolje što mogu kao majka, pjevač i osoba”, izjavila je zvijezda u intervjuu za Vanity Fair.

Novu ljubavnu sreću pronašla je uz svog pratećeg plesača Kaspera Smarta. Ta ljubav potrajala je sve do 2016.godine, a 2017. godine zaljubila se u sadašnjeg partnera bejzbol igrača Aleksa Rodrigeza.

  • Aleksa razumijem na način na koji ga niko drugi ne bi mogao razumjeti, i on razumije mene na način na koji niko drugi ne bi mogao. Vjerujem u brak. I volela bih da ostarim sa nekim u vezi. Ali trenutno ništa ne forsiram, rekla je J.Lo u jednom intervjuu.

U martu ove godine par se vjerio na romantičnom odmoru na plaži.

  • Radim samo ono što mi govori moj instinkt. Pametno je poslušati savjete drugih ljudi, ali na kraju dana ti si jedina osoba koja ti može reći što je ispravno za tebe, kaže latino diva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE