Prilikom pripreme tople čokolade važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari. Prvo i možda najvažnije, odaberite kvalitetnu čokoladu. Svojoj toploj čokoladi obavezno dodajte vrhnje za šlag, a po želji i neke začine, arome te kašičicu instant kafe za bolji okus. Važno je i kakvo mlijeko koristite, a u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako svaki put napraviti savršenu toplu čokoladu, bolju nego u bilo kojem kafiću.
Odaberite kvalitetnu čokoladu
Najvažniji sastojak svake tople čokolade je – pogađate – čokolada. Važno je kakvu čokoladu koristite, a ona bi trebala biti što kvalitetnija. Dakle, nemojte štedjeti na njoj i počastite se nekom zaista dobrom i ukusnom čokoladom, poželjno bi bilo da koristite onu s 70% kakaa.
Dodajte i šlag
Osim mlijeka, koje svakako morate dodati svojoj toploj čokoladi, nemojte zaobići ni vrhnje za šlag. Pomiješajte ga sa šećerom u prahu i dodacima poput arome vanilije, ruma ili ipak sa svojim omiljenim začinima, poput cimeta. Dobro promiješajte mutilicom i dodajte u svoju toplu čokoladu, piše Index.hr.
Koristite mutilicu
Kada smo već kod mutilice, ona će vam dati najbolju teksturu tople čokolade i njome ćete najbolje moći umutiti čokoladu, bez ikakvih grudvica. Samo pazite da miješate snažno.
Punomasno mlijeko je obavezno
Više mliječne masti u mlijeku znači kremastiju toplu čokoladu, pa imajte to na umu prije nego što je napravite. Prilikom kuhanja pazite da mlijeko ne zavre te ga kuhajte sve vrijeme na laganoj vatri, uz stalno miješanje.