KAKO POBOLJŠATI KONCENTRACIJU NA POSLU

Ukoliko vam je posao stresan i naporan, postoje trikovi koji vam mogu pomoći da olakšate težak period.

Radni dan od osam sati, često zna da bude veoma naporan, tako da često većina izgubi koncentraciju u nekom periodu. Kako biste uspjeli da ostanete fokusirani na svoj rad, potrebno je da u vaš svakodnevni život uvedete neke promjene, kako biste imali koncentraciju tokom radnih sati.

Pijte vodu – Brojne studije pokazuju da dehidracija utječe na raspoloženje, a samim tim i na koncentraciju, pamćenje, učenje i rasuđivanje. Osim toga, nedovoljna količina vode u organizmu utječe i na vaš nivo energije pa ne zaboravite da, tokom posla, pijete što više vode.

Vježbajte – Nedostatak koncentracije na poslu može biti posljedica osjećaja da ste premoreni od posla. Vježbe su od vitalnog značaja za vaše mentalno zdravlje i uklonit će ovaj osjećaj. Studije su pokazale da se ovaj osjećaj, pomješan sa depresijom, najčešće javlja kod ljudi koji ne vježbaju.

Ruzmarin – Ruzmarin vam može pomoći da se koncentrirate i vratite sebi volju za rad. Studije pokazuju da osobe, koje su izložene blagom mirisu ruzmarina, obavljaju radne zadatke brže i preciznije. Dovoljno je samo da ga postavite na radni sto.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE