KAKO SE PRAVE MANTIJE I KAFA NA ŽARU U NOVOM PAZARU: NE PROPUSTITE ZIMSKU KUHINJU OD 18 SATI

Ukoliko ste jučer gledali „Zimsku kuhinju“, a sudeći po odličnom rejtingu gledanosti mnogi su od 18 sati bili uz Hayat TV, vidjeli ste da je naša ekipa boravila u Sjenici.

Piše: Amir Saletović

Već znate da su se protekle sedmice zaputili u lijepi Sandžak gdje su posjetili nekoliko krasnih tamošnjih gradova odakle nam donose prelijepe kadrove sandžačkih krajolika, upoznajemo tamošnji narod, njihove običaje, tradiciju…

Poslije Sjenice zaputili su se u Novi Pazar.

Prije nego su se zaputili ka Sandžaku iz Ureda Gradonačalnika Novog Pazara kontaktirali su našu ekipu jer, kada je Nihat Biševac prvi čovjek tog grada čuo da dolazi hayatova ekipa, njegova velika želja je bila da ih upozna i gosti. Tako je i bilo.

Prihvatili su njegov poziv pa baš tako večerašnja emisija od 18 sati počinje uz kadrove koji su snimljeni na prijemu kod gospodina Biševca i druženja s njim.

Hayatove kamere prošetale su lijepim Novim Pazarom. Vidjet ćete kako taj grad diše ujutro, u podne, navečer… Kako se ljudi tamo druže, gdje najčešće izlaze, ali i šta im se nađe na itekako bogatoj trpezi.  

Pravit ćemo i degustirati mantije u najpopularnijoj radioni za izradu mantija u Novom Pazaru, ali i ekipa „Zimske kuhinje“ pije kafu kafu u najstarijoj kafedžinici na Balkanu.

Naš Miran Karić pravi svoje prve mantije u životu, a Almasa Lazović kafu na žaru.

Ne propustite „Zimsku kuhinju“ od 18 sati na Hayat TV.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE