KAKO SE RIJEŠITI KIŠNOG SMRADA IZ AUTOMOBILA?

Koliko puta ste osjetili smrad u automobilu nakon kiše? Bilo da ste ostavili mokar kišobran u vaš auto, ili vam se nekako vlaga uvukla u vašeg limenog ljubimca, taj neugodan miris može duže vrijeme da se zadrži.

Ako vam se ne da da čekate suvlja vremena, možete isprobati trik koji će vam pomoći u odstranjivanju neugodnih mirisa iz automobila.

Savjet koji ćete naći na stranicama specijalizovanim za brigu o vozilima, onaj je o “držanju” kišobrana u gepeku umjesto pod nogama ostalih putnika.

Tako ćete izbjeći neugodan miris unutar kabine, a prostirači će ostati suhi.

Ukoliko su se oni pak namočili, možete ih ponijeti kući, oprati i osušiti kako biste izbjegli da se smrad u vlažnom autu stvara doslovno preko noći.

Sljedeći je to savjet, a brojni korisnici tvrde da im u ovim situacijama zlata vrijedi i fen, prenosi “Avaz”.

Na brzinu možete osušiti “tapetiće” i vratiti ih u auto, koje ste prethodno usisali.

Ali trik kojem korisnici pripisuju pohvale najčešće je onaj sa sodom bikarbonom.

Ako ste nestrpljivi pa ne možete čekati sunčani dan kako biste svoje vozilo doveli u red, po vlažnim sjedištima ili prostiračima pospite obilnu količinu sode bikarbone.

Pustite je da odstoji preko noći, a ujutro ju odstranite usisavačem. Soda ima nevjerovatnu sposobnost uklanjanja neugodnih mirisa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE