KAKO VRATITI SVJEŽINU STAROM KOMADU HLJEBA?

U ovom opisu vjerovatno ste prepoznali i onaj komad hljeba koji stoji u vašoj kuhinji već nekoliko dana, no zahvaljujući ovom jednostavnom kuhinjskom triku više ga ne morate baciti u smeće.

Evo što možete napraviti:

1. korak – Natopite hljeb vodom

Iako zvuči pomalo odvratno (ko još želi jesti gnjecavi hljeb?), nemojte se obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite hljeb pod mlaz hladne vode i pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite da mekani dio hljeba ne postane premokar.

2. korak – Ispecite ga!

Upalite peć na 150-160°C i ubacite natopljenu komad hljeba. Pecite 6 do 12 minuta, ovisno o tome koliko se vode nalazi u hljebu, navodi Net.hr.

I to je sve! Ovaj trik djeluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru – ovo rehidrira unutrašnjost hljeb te ona opet postaje mekana, a toplina iz peći omogućit će vam hrskavu koricu izvana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE