KAKVA BRUKA, VIŠKOVIĆ ISTOČNOM SARAJEVU OBEĆAO MILIONE: POD USLOVOM DA TRG NAZOVU OVIM IMENOM

Premijer RS-a najavio je da će Vlada obezbijediti sredstva za uplatu doprinosa radnicima Bolnice “Srbija“, koji imaju više od 40 godina staža, ali koji zbog ranije neuplaćenih doprinosa ne mogu ostvariti penziju.

Vlada Republike Srpske nastaviće da pomaže Istočnom Sarajevu i svim drugim lokalnima zajednicama u Republici Srpskoj bez izuzetka, jer se želi njen ravnomjeran razvoj, izjavio je premijer Radovan Višković koji je boravio u Istočnom Novom Sarajevu. Sa rukovdstvom opštine razgovarano je o projektima koji se u ovoj lokalnoj zajednici realizuju uz podršku Vlade Srpske.

U Istočnom Novom Sarajevu život ne stoji – intenzivno se gradi, a tome i te kako doprinosi podrška Vlade Republike Srpske. Već 15. oktobra očekuje se svečano otvaranje Trga Republike Srbije za koji su sredstva obezbijedile Vlade RS i Srbije, u završnoj je fazi izgradnja sportske dvorane za koju je Vlada RS intervenisala sa dva miliona maraka, a za nekoliko mjeseci se očekuje i završetak pozorišta.

  • Pored ovog teškog vremena koje je naJviše pogodilo javne finansije, kako lokalnih budžeta, tako i republičkog, mi smo naišli na razumijevanje da od strane predsjednika Vlade, tako da ćemo od ove vlade dobiti još 500.000 maraka koji će biti iskorišteni za plaćanje tri lota koja smo već proveli za opremanje pozorišta – rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

U pripremi su i drugi projekti, a podrška Vlade biće nastavljena i u budućem periodu, istaknuto je tokom posjete premijera RS koji je izrazio zadovoljstvo što u Republici postoje lokalne zajednice koje imaju potrebu za školama i obdaništima, jer je to dokaz da život ide uzlaznom putanjom.

  • Vlada Srpske će nastaviti u narednom periodu da pomaže sve lokalne zajednice širom Srpske. Ne pravimo izuzetak i nismo Vlada koja će forsirati neku lokalnu zajednicu na štetu neke druge, naprosto želimo ravnomjeran razvoj Srpske od Trebinja do Novog Grada – naglasio je premijer Višković.

Velika pažnja tokom razgovora posvećena je i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a premijer RS-a najavio je da će Vlada obezbijediti sredstva za uplatu doprinosa radnicima Bolnice “Srbija“, koji imaju više od 40 godina staža, ali koji zbog ranije neuplaćenih doprinosa ne mogu ostvariti penziju.

  • U dogovoru sa premijerom Viškovićem, dogovorili smo da u narednom periodu taj broj radnika penzionišemo i na njihovo mjesto primimo nove mlade medicinske radnike koji će spremnije odgovoriti zahtjevima i u borbi sa korona virusom i sa ostalim obavezama koje će biti pred njima u našoj ustanovi – istakao je Nebojša Šešlija, direktor Bolnice “Srbija“.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, tokom posjete Istočnom Sarajevu dao je i punu podršku odboru ove partije u Palama. Razgovarano je o spremnosti za predstojeće izbore, te naglašeno da je za SNSD Sarajevsko-romanijska regija izuzetno važna kako bi se nastavilo sa njenom daljom izgradnjom, a ona bila privlačna za život građana, prenosi RTRS.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE