KAMION SMRTI: OSLOBOĐENE TRI OSOBE UZ KAUCIJU

Tri osobe, koje su uhapšene u okviru istrage o smrti 39 osoba pronađenih u kamionu, oslobođene su danas uz kauciju, saopćila je policija oblasti Eseks.

Muškarac i žena iz Voringtona na sjeveru Engleske i još jedna osoba iz Sjeverne Irske pušteni su na slobodu uz kauciju. Policija je u okviru istrage uhapsila ukupno pet osoba.

Moris Robinson(Maurice), vozač kamiona u kojem su pronađena tijela 39 osoba, jučer je optužen za ubistvo bez predumišljaja, udruživanje radi trafikinga, pomoći u nezakonitoj imigraciji i pranje novca. On će se sutra pojaviti pred sudom kako bi se izjasnio o 39 tačaka optužnice.

Tijela 31 muškarca i osam žena pronađena su sredinom sedmice u prikolici kamiona u Grejsu, oko 32 kilometra od centra Londona.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE