KANTON ZA PRIMJER: U TK VEĆ 17 DANA NEMA POZITIVNIH NA KORONAVIRUS

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata urađen je 181 test na koronavirus i svi su negativni. U TK već 17 dana nije zabilježen niti jedan pacijent pozitivan na koronavirus, a za to vrijeme urađeno je 2.508 testova.

U Tuzlanskom kantonu ostao je samo jedan aktivan slučaj bolesti COVID-19, od ukupno 84 pozivna testa, koliko je od 27. marta detektirano u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a.

S bolničkog liječenja do danas je otpušteno 27 oporavljenih pacijenata, a 53 oboljelih od COVID-19 oporavilo su u kućnoj izolaciji. Jedna oboljela osoba prebačena je u drugi kanton zbog nastavka liječenja, a dvije starije žene su preminule.

Jedina pozitivna osoba u TK pripada klasteru Medicinskog instituta bayer, bivšeg Centra za srce, a zatvoreni su klasteri Srebrenik, Sapna, Lukavac, Gračanica, Banovići i Tuzla te klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla.

U TK ponovo već nekoliko dana raste broj smještenih u kućnu izolaciju. Pod tom mjerom trenutno je 770 osoba, a prije tri dana bilo ih je gotovo 350 manje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SAVJETI STRUČNJAKA: NE KUPUJTE NAMIRNICE KAD SU VAM ‘GLADNE OČI’

0
Hrana poskupljuje, a opšta svijest o zdravoj hrani sve je jača i raširenija, pa ljudi sve više obraćaju pažnju na količinu, namirnice i način pripreme svojih jela.