KAO DA JE VRIJEME STALO! WEB STRANICA RUKOMETNOG SAVEZA BIH SLIKA I PRILIKA OČAJNOG STANJA BH. RUKOMETA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Grčke u predabaražu za Svjetsko prvenstvo, no ovaj rezultatski brodolom nacionalnog tima je zapravo, kada se sve sabere i oduzme, najmanji problem za rukometni sport u našoj zemlji.

Na stranicama Saveza kao da je vrijeme stalo.

Da je rukomet na niskim granama već nekoliko godina jasno je i ljubiteljima ovog sporta, a za takvo stanje ponajmanje su krivi selektor Toni Čolina i njegovi izabranici.

Istina, u okršajima sa Grčkom kvalitet na terenu se nije mogao vidjeti, a ukoliko se uzme u obzir da je to uz par povrijeđenih igrača koji su propustili mečeve, najbolje što imamo, onda slobodno možemo reći da nam budućnost nije svijetla.

Ipak, krivicu za katastrofalno stanje treba tražiti negdje drugo – u rukovodećim strukturama bosanskohercegovačkog rukometa. Na našu žalost, tamo se uz par izuzetaka nalaze ljudi koji su zalutali u sport, a kakav javašluk vlada u krovnoj kući bosanskohercegovačkog rukometa najbolje se može vidjeti “odlaskom” na službene stranice saveza.

Posljednja vijest je najava prve utakmice predbaraža u Grčkoj, a informisati se o bilo čemu na zvaničnim stranicama je prosto nemoguća misija, pa tako ukoliko želite da se informišete o rezultatima elitnih rangova takmičenja, klik na Premijer ligu za muškarce i žene odvest će vas na sezonu 2019/2020.

No, nije to sve. Ukoliko vas recimo zanimaju informacije vezane za omladinske reprezentacije klikom na jednu od njih otvorit će vam se potpuno prazna stranica. Zvuči nemoguće, ali pokušajte ovdje kako biste se uvjerili.

Amaterski pristup u najmanju ruku, no ne treba čuditi. Kada se press konferencija nakon zvaničnog meča može održati u hodnicima dvorane, onda i zvanična stranica može izgledati kako izgleda.

Naravno, mnogo bolja, savremenija interent prezentacija Saveza ne bi donijela bolje rezultate, ali upravo njen izgled je personifikacija haotičnog stanja u kojem se nalazi bh. rukomet.

Vrijeme curi, šta i kako dalje postavljaju pitanja ljubitelji rukometa u našoj zemlji. Svima je jasno da su potrebne promjene i to ne one kozmetičke nego iz temelja. Međutim, s druge strane je pitanje postoje li zdrave snage koje su se spremne uhvatiti u borbu sa problemima. Svi vjerujemo da postoje, ali borba statusima po društvenim mrežama je osuđena na poraz, piše SportSport.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.