Tajna dobrog bureka skriva se u finom tijestu, dobro začinjenom punjenju i pravom omjeru količina između ova dva dijela.
Potrebno:
300-400 gr brašna
400-500 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
so,biber,vegeta
topla voda
maslac
Način pripreme:
Od brašna i soli zamjesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
Zatim razviti i premazati uljem i pustiti da stojih daljih 10-15 minuta .
U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomješati u meso pa dodati sol, biber i vegetu. Po želji možete dodati i malo bijelog luka.
Zatim razvući tijesto i saviti burek pa ga preliti sa malo ulja i peći na 220¨C oko 30 minuta .
Kad je pečen preliti sa malo prokuhale vode u koju ste dodali sasvim malo vegete. Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti sa stopljenim maslacem .
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.
Nakon jela, obavezno prije akšam namaza Bosanci piju kafu, uz to ide naravno i neka poslastica. A kadaif je orijentalna poslastica, veoma omiljena u Turskoj, Izraelu, Grčkoj, ali i u BiH. Posebno se priprema u toku ramazana.