KARTE ĆE USKORO BITI RAZGRABLJENE: NISKOBUDŽETNA AVIOKOMPANIJA ‘RYANAIR’ OTVARA LJETNU BAZU U SUSJEDSTVU, UVODI JEFTINE LETOVE NA 37 LINIJA

Zračni prijevoznik "Ryanair" u Zadru ponovo otvara ljetnu bazu te će taj grad povezati sa 37 odredišta, od kojih je 17 novih, a sve uz ulaganje od 200 miliona američkih dolara, najavili su u utorak na virtuelnoj konferenciji za medije čelnici tog prijevoznika i Zračne luke Zadar.

Konferencija je održana netom nakon one sa predstavnicima zagrebačkog aerodroma, na koji taj avioprijevoznik dolazi prvi put ove godine uz najavu otvaranja 12 međunarodnih linija, dok na zadarskom već godinama operira sezonski čineći i najveći dio putničkog prometa te luke.

To je na konferenciji potvrdio direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić, koji je, kao i predsjednik Uprave “Ryanaira” Eddie Wilson, naglasio da se ove godine u toj luci, uprkos pandemiji i ograničenjima putovanja, nadaju dobroj popunjenosti letova.

  • Otvaranje novih linija u ovoj izazovnoj sezoni je dobra vijest i potvrda naše izvrsne suradnje s ‘Ryanairom’ u zadnjih 14 godina, čemu se nadamo i ubuduće – kazao je Klišmanić.

Wilson je istaknuo da će u bazi u Zadru imati dva bazna aviona te da će s tim aerodromom imati 78 sedmičnih letova prema mnogim evropskim odredištima, a uvjeren je i da će to pokrenuti turizam na zadarskom području, posebno ako se Evropa otvori u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak vakcinacije.

Kazao je i da u Hrvatskoj, za zadarski i zagrebački aerodrom, ulažu 400 miliona dolara ukupno, kao i da kupci u Hrvatskoj već mogu rezervirati ljetne letove pa i sa mogućnošću odgode putovanja i zamjene karata bez ikakvih dodatnih nadoplata, a očekuje i da će karte biti “razgrabljene”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE