KASUMOVIĆU UKINUT PRITVOR, SA SVJEDOCIMA NE SMIJE BITI U ISTOJ PROSTORIJI

Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku grada Zenica, ukinut je pritvor.

Kantonalni sud u Zenici je odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona donio rješenje o ukidanju pritvora Fuadu Kasumoviću Vahdetu Drini, te se osumnjičeni imaju odmah pustiti na slobodu.

  • Prema osumnjičenim licima K. F. i D. V. u smislu člana 140a. stav 1. tačka c), te u vezi sa članom 140c. tačka 4. ZKP F BiH, se izriču mjere zabrane: sastajanja sa određenim osobama, a konkretno sa ostalim osumnjičenim i svjedocima, te se određuje razdaljina od 50 metara ispod koje se osumnjičeni K. F. i D. V. ne smiju približiti ostalim osumnjičenima i svjedocima. Mjere traju od dana donošenja ovog rješenja 10.12.2021. godine do 10.02.2022. godine. Ovi osumnjičeni sa navedenim svjedocima i osumnjičenima ne mogu boraviti u istoj prostoriji i moraju biti udaljeni najmanje 50 metara. Sud će ispitati potrebu postojanja ovih mjera svaka 2 (dva) mjeseca počev od dana donošenja ovog rješenja, saopćeno je.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROTIV SARAJLIJA PODIGNUTA OPTUŽNICA: SUMNJA SE DA SU KRIJUMČARILI VIŠE OD...

0
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Naima Džaferovića (48) iz Sarajeva i još 4 osobe kojom se terete da su kao organizovana kriminalna grupa krijumčarili više od 150 ilegalnih migranata.